Klubske objave

Predprijave – UTRIP poletja že pred vrati!

Čas je za… UTRIP POLETJA 2019!

Poletje se približuje in ponovno se bliža čas za našo poletno šolo triatlona – UTRIP POLETJA! Čas, ko se zabava in gibanje še bolj preplete, spletejo pa se tudi nova prijateljstva!

Kliknite TUKAJ in preverite kako se imamo na poletni šoli triatlona!

FOTOGALERIJA lanskega leta: prvi termindrugi termintretji terminčetrti in peti termin.

Zopet se bomo družili na kamniškemu bazenu, kjer bomo plavali, skakali, se potapljali ter se učili pravilnega plavanja.
Gibanje bo potekalo tudi v senci parkov, se učili tekaških veščin, se zabavali na različnih poligonih, tekmovali v štafetah, igrali različne športne igre… gibanja, smeha in zabave vsekakor ne bo manjkalo!

 

Da bomo še dodatno popestrili naše druženje, bomo imeli tudi kolesarjenje po Kamniku, pripravili različne kolesarske poligone, se učili raznovrstnih kolesarskih in triatlonskih prvin ter se zabavali z vožnjo po »kucljih«.

 

 

Prosti čas v odmorih med vadbo bomo izkoristili za druženje ob družabnih igrahsladkanjem s sladoledom ali zgolj malo poležali v senci na bazenu.
V primeru da nam jo zagode vreme in nam prekriža načrte, pa brez skrbi – imeli bomo na voljo tudi telovadnico.

Ker brez hrane in pijače ne gre, smo poskrbeli tudi za to, saj je ob vseh aktivnostih še toliko bolj potrebna – za topli obrok bo poskrbljeno in je vštet v ceno.

 

Vsak udeleženec na začetku šole triatlona prejme svojo lastno MAJICO Utrip Poletja, na koncu pa spominsko DIPLOMO
&
BON za brezplačno eno-mesečno vadbo triatlona v septembru!

Da vas spomnimo že sedaj – po koncu poletne šole triatlona, se bomo kakor vsako leto tudi letos odpravili na Tabor v Osilnico in sicer od 17.8. – 25.8. 2019 (klik na povezavo). Več o tem bo kmalu pisalo na naši spletni strani.


– POTREBNE INFORMACIJE –

          KJE?

Zbor in prevzem otrok na bazenu Pod Skalco (Kamnik) link.

          KDAJ?

Dogajanje bo potekalo od 7:00 – 16:00. Otrok lahko pride tudi kasneje in sicer najkasneje do 9:00. Točen tedenski razpored dejavnosti boste prejeli najkasneje v petek pred pričetkom termina.

          STAROST?

Otroci letnikov 2004 – 2013.

         TERMINI?

1.)    1.7. – 5.7.2019

2.)   8.7. – 12.7.2019

3.)   15.7. – 19.7.2019

4.)    22.7. –  26.7.2019

5.)    29.7. – 2.8.2019

6.)    5.8. – 9.8.2019

*  število mest na posamezni termin je omejeno!
* v primeru premajhnega števila vpisa si pridržujemo pravico do odpovedi termina

          CENA?

> Utrip poletja: (7:00 – 16:00): 95€ (člani 85€)

         POPUST?

> PREDPRIJAVA do 31.5.2019: 15€ ceneje na otroka

> 2. otrok iz iste družine: 10€ ceneje na skupno ceno

> v primeru prijave na 2. termina ali več: 15€ ceneje na skupno ceno

> v primeru prijave na dodatni termin in ne želi nove majice: 5€ ceneje

*popusti se NE seštevajo, razen v zadnjem primeru (majica)!

          KDO BO VODIL UTRIP POLETJA?

Strokovno izobraženi in usposobljeni trenerji in vaditelji triatlona ter vaditelji plavanja z dolgoletnimi izkušnjami.

          PLAČILO?

S prijavo potrjujete udeležbo vašega otroka v Utrip poletja, na vaš kontaktni elektronski naslov prejmete položnico.

Za več informacij smo vam na voljo na:

Email:  primoz.mav@tk-utrip.si / rojc.miha1911@gmail.com / uros.seme@gmail.com
Tel.:  040-131-085 (Primož) / 031-795-365 (Miha) / 051-434-664 (Uroš)


>>> PRIJAVNICA (KLIK!)

UTRIP iz Umaga

Priprave v Umagu od 18. do 24. 3. 2019

Tudi letos so v marcu potekale tradicionalne priprave v Umagu, ki jih je Triatlonski klub UTRIP organiziral v sodelovanju s Triatlonskim klubom Velenje.

Trenerji se zahvaljujejo vsem, ki ste se udeležili ali kakor koli prispevali k organizaciji in izvedbi letošnjih priprav. Hvala tudi vsem udeleženim, ki ste pričarali prijetno vzdušje, v katerem so potekale priprave od začetka do konca.

Namen klubskih priprav je bilo poleg treninga triatlona mladincev in mlajše skupine ter rekreativne vadbe predvsem druženje. Trening v takšnem okolju, med mlajšimi, najstniki, pa tudi odraslimi in trenerji, je pustil dober pečat ter prijeten spomin na zdrav, aktiven in družaben življenjski slog za zmeraj.

V ponedeljek, 18. 3., so se od doma odpravili mladinci in njihov trener Uroš. Prvi dan so izkoristili za tekaški trening in vadbo v fitnesu. Večer je minil v znamenju druženja v sobah ob glasbi, filmih in družabnih igrah.

Torek se je začel že zelo zgodaj, saj so mladinci pod Uroševim vodstvom že ob 6. zjutraj pilili plavalno tehniko. Že ob 10. uri je sledil daljši kolesarski trening, popoldan pa lažji tekaški trening. Z večerjo in druženjem se je končal drugi dan priprav za mladince.

V sredo, 20. 3., so mladinci ponovno že navsezgodaj izboljševali plavalno formo. Ob 10. uri sta prispela v hotel in se pridružila pripravam še trenerja Miha in Primož s skupino mladih triatloncev, ki so popoldne začeli priprave s kolesarjenjem po kampu in učenjem vožnje ovinkov.

V četrtek zjutraj so mladinci čas za trening namenili regeneracijskemu teku ter teku v klanec, popoldne pa so imeli delavnico z naslovom Za aktivne mladostnike. Skupina do 14 let se je zjutraj že pred sedmo zbrala pri recepciji, saj jih je čakal prvi trening v bazenu. Popoldne so imeli delavnico z naslovom Prehrana za aktivne otroke, ki jo je vodil Primož. Dobili so navodila za spremljanje prehrane.

Tudi petkovo jutro se je začelo v bazenu, kasneje pa so mladinci sedli na kolesa, medtem ko se je mlajša skupina šla različne tekaške in štafetne igre. Vreme je bilo zares čudovito – slabih 20 stopinj, brez vetra in oblačka na nebu, zaradi česar so nekateri spoznali, kako pomembna je sončna krema. Nekaj časa smo namenili še fotografiranju, da nam ne uide spomin na te priprave.

Predzadnji dan so mladinci izkoristili za tek, kolo in fitnes. Skupina do 14 let se je najprej učila plavanja na odprtih vodah, ki je zelo specifično, popoldne pa so imeli duatlonski trening. Tudi rekreativci so pridno trenirali: plavali in tekli so z Urošem, vadbo za moč pa sta vodila Miha in Primož. Zvečer so imeli predavanje z naslovom Prehrana za zdravje odraslih. Po njem so se ob pijači in hrani družili do poznega večera.

Nedeljsko dopoldne je potekalo bolj sproščeno, saj smo se počasi pripravljali na odhod domov. Trenirali so le nekateri mladinci, mlajši pa so imeli igre na igrišču.

Tudi v naslednjem letu si želimo tako uspešnih priprav. Seveda pa se bomo potrudili, da bodo še boljše!

Oblikovala in prevedla Mojca Ogrin. Slike oblikoval Žiga Ogrin.


Utrip Sports Preparations in Umag from 18th to 24th March 2019

The Triathlon club UTRIP in cooperation with the Triathlon club Velenje once again organised their traditional March sports preparations in Umag.

The coaches thank all who participated or contributed in any way to the organization and performance of this year’s preparations. Thanks to all participants who made the preparations’ atmosphere pleasant from their beginning to the end.

The purpose of these preparations was not only to train the youth and the juniors* along with the younger groups of children and the recreational workout group but also to socialise. Training in such an environment, among youngsters, teenagers, as well as adults and coaches, has a lasting impact and forms lasting and pleasant memories on a healthy, active and social way of life.

On Monday, 18th March, Uroš and his team of youth and juniors travelled to Umag. They started with a running training session and had a training session at the fitness centre in the afternoon. The evening was dedicated to socialising, listening to music, watching movies or playing board games.

Tuesday began very early as Uroš took his team to the swimming pool to improve their swimming technique skills already at 6 a.m. At 10 o’clock, a lengthy cycling training and in the afternoon an easier running session followed. Dinner and socialising ended the second day of youth and juniors’ sports preparations.

On Wednesday, 20th March, the morning was similar to the previous one as the youth and juniors were improving their swimming in the early hours before breakfast. At 10 a.m. Miha and Primož with their group of young triathlon athletes joined the sports preparations at the hotel. They started their training with cycling at the camp and learning how to corner.

On Thursday, the youth and juniors jogged and ran up the hill. They had a workshop entitled For the Active Youth. The group under age 14 gathered at the reception before 7 a.m. and then started their swimming training session. In the afternoon, they had a workshop entitled Nutrition for Active Children ran by Primož. They were given guidelines on how to keep a record of their diet.

Friday morning started in the swimming pool as well. Later on, the youth and juniors saddled their bikes, while the younger group played running and relay games. The weather was wonderful – a bit under 20 degrees Celsius, no wind and no clouds. A few learned how important it is to use sunscreen. We also took some time to keep these sports preparations in our memories by taking some photographs.

The day before last, the youth and juniors trained running, cycling and had a fitness training session. The group of younger children was learning how to swim in open water, which is a specific way of swimming. In the afternoon, they had a duathlon training session. The recreational adult group trained hard as well: they swam and ran with Uroš, and they had strength exercises with Miha and Primož. In the evening, they had a lecture entitled Nutrition for Healthy Adults, which was followed by social gathering until late in the night.

Sunday morning was more relaxed as it was time to pack and go home. A few from the group of the youth and juniors had some training, but the younger group played on the playground.

Edited and translated by Mojca Ogrin.  Pictures edited by Žiga Ogrin.

TRADICIONALNE KLUBSKE PRIPRAVE UMAG, 18. 3. – 24. 3. 2019

Naše 5. spomladanske klubske priprave bodo tradicionalno potekale v Umagu in sicer nastanjeni bomo v hotelu Sol Garden Istra****. Za vas pripravljamo kar nekaj novosti. Ena izmed teh je, da boste prvič imeli možnost 7-dnevnih priprav! Prav tako smo tudi veseli, da se nam bodo, kakor lansko leto, tudi letos na pripravah pridružili prijatelji iz triatlonskega kluba Velenje.


Termin naših priprav bo od 18.3. – 24.3. 2019, se pravi od ponedeljka do nedelje. Imate na voljo tri različne opcije:

  • 7- dnevne priprave; za mladince, rekreativce začetnike in “pro” reakreativce
  • 5- dnevne priprave (20.3. – 24.3. 2019, sreda – nedelja); namenjeno za otroke od 6 – 14 leta; rekreativce začetnike in “pro” reakreativce
  • Vikend paket (22.-24.3. 2019, petek – nedelja); namenjene za odrasle, ki si želijo malo krajši aktiven oddih na morju in v dobri družbi

Priprave bodo kot ponavadi potekale pod strokovno izobraženimi in usposobljenimi trenerji triatlona z dolgoletnimi izkušnjami. Glede na število prijavljenih bomo zagotovili seveda primerno število trenerjev, da bo vse potekalo čim bolj varno, tekoče in kakovostno! Trenerji bodo tudi zagotovili, da bo trening čim bolj prilagojen glede na posameznika, saj to je pravi pristop, da se bo vadeči dobro počutil na pripravah in obenem naredil tudi osebni napredek.

Naj poudarimo, da se lahko priprav udeležite seveda tudi tisti, ki bi na primer radi samo tekli/kolesarili/plavali, saj ni obvezno, da ste prisotni na vseh vadbah.

Novost bo tudi ta, da bo v popoldanskih urah organizirana vadba moči, ki bo primerna za tiste, ki boste malo manj aktivni oz. bi se nam pridružili samo na tej vadbi! Torej, če ima nekdo biti samo malo aktiven, preostali del dneva uživati po svoje in se npr. sproščati ob obali, je prav tako lepo vabljen, da se nam pridruži v Umagu!

DNEVNI RAZPORED:

Pred zajtrkom bomo opravili plavalni trening, v dopoldanskem času bo opravljen kolesarski ali tekaški trening, popoldne pa bo sledil trening, kateri ni bil na seznamu dopoldne in, kakor smo že omenili, možnost vadbe moči. Po večerji bo sledil kratek sestanek glede prihodnjega dne. Novost je tudi ta, da bomo organizirali 1-2 predavanji/delavnici, ki bosta izvedeni v popoldanskem ali večernem času. Točen dnevni razpored aktivnosti po urah bo odvisen predvsem od vremena, zato boste zmeraj glede tega seznanjeni večer prej.

Točna navodila glede priprav (čas zbora, potrebna oprema,…), boste prijavljeni prejeli na svoj email naslov.


PRIJAVE

Prijave zbiramo do nedelje, 15.2. 2019, preko spletne prijavnice (KLIK).

Prijava je POTRJENA po nakazilu najkasneje do 15.2. 2019. Navedene zneske, koliko je potrebno plačati, najdete v ceniku priprav.

Zaradi omejenega števila ljudi imajo pri prijavi prednost osebe, ki bodo trenirale. V primeru neizkoriščenega prostora, se bodo lahko pridružili tudi ostali.

*OPOZORILO: Zaradi omejenega števila vas pozivamo, da s prijavo pohitite! Velja pravilo “Kdor se prej prijavi, prej uživa v Umagu”.

 


 CENIK PRIPRAV

V ceno priprav je všteto:

– polni penzion
– namestitev
– v času obroka 1x na osebo sok/voda
– koriščenje bazena, fitnesa, predavalnice in dvorane
– treningi pod strokovno usposobljenimi in izobraženimi trenerji in vaditelji triatlona
– različne težavnosti treningov (za VSAKEGA se bo našel primeren trening)
– možnost 2-4 treningov na dan
– svetovanje iz strani strokovno usposobljenih in izobraženih trenerjev in vaditeljev triatlona
– 1-2 izobraževanji/delavnici
– uživanje v treniranju
– zabava & druženje s sotriatlonci


CENE PRIPRAV

Tabela 1: Cena priprav za člane TK UTRIP in TK Velenje.

* v primeru enoposteljne sobe v hotelu je doplačilo 12€/dan


NAČIN PLAČILA

Plača se v 2. obrokih in sicer:
– 1. obrok do 15.2. 2019 (glej tabelo 2; s tem je prijava potrjena)
– 2. obrok do 15.3. 2019 (razlika do celotne cene na Tabeli 1)

Tabela 2: Cena prvega obroka.

Plačilo nakažete na:

TRIATLON KLUB VELENJE
GUBČEVA CESTA 20, VELENJE, 3320 VELENJE
TRR: SI56 0242 6025 5242 745
Namen plačila: PRIPRAVE 2019 – IME IN PRIIMEK/DRUŽINA XY

*OPOZORILO: Na priprave prinesite s seboj potrdilo o celotnem plačilu priprav.


ℹ️ KONTAKT

V primeru kakršnih koli dodatnih infomacij, nas kontakatirjte na info@tk-utrip.si.


Se vidimo v Umagu!

TK UTRIP
“Kjer vsak šteje!”

 

 

Decembrski UTRIP

Decembrski UTRIP je poskrbel, da nam tudi v zadnjem, veselem mesecu leta 2018 ni bilo dolgčas, saj smo v klubu pripravili štiri dogodke, namenjene druženju.

Tri zaporedne sobote, 8., 15. in 22. decembra, med 14. in 16. uro smo lahko začutili UTRIP Kamnika. Dogodek je bil namenjen športno-kulturni animaciji otrok. Zbrali smo se na Glavnem trgu, od koder nas je pot vodila do Malega gradu, gradu Zaprice in Keršmančevega parka. Na vsaki točki so potekale zanimive naloge, povezane s kamniško znamenitostjo, na kateri smo se nahajali. Vsem udeležencem je bil na voljo topel čaj, otroci so dobili tudi bidone z napisom UTRIP.

V nedeljo, 16. decembra, smo se v lepem številu odpravili na prednovoletni pohod na Stari grad, čeprav je bil dokaj mrzel dan. Zbrali smo se pred srednjo šolo, nato pa nas je pot vodila mimo zdravstvenega doma proti Staremu gradu. Na cilju smo naredili skupinsko fotografijo in se ob toplih napitkih prijetno družili.

Pozabiti ne smemo na petek, 28. decembra, ko smo nekateri uživali v malo drugačni dejavnosti na drsalkah na kamniškem drsališču. Vsak je drsal po svojih zmogljivostih in lahko se pohvalimo, da je bilo super!

Napisala Mojca Ogrin


TK UTRIP made sure none of us was bored in the last, merry month of December 2018. We carried out four different events with the intention of socializing.

On three successive Saturday afternoons, the 8th, 15th and 22nd December, we could get the UTRIP feeling of Kamnik. The event was dedicated to children’s sports and cultural animation. Glavni trg (Main square) was the meeting place and from there we went to Mali grad (Little castle in the town), castle Zaprice and Keršmanc park. Every point offered interesting tasks related to its surroundings. The participants all got free tea and the children got a sports bottle with the UTRIP sign.

On Sunday, 16th December, many of us went on a pre-new year’s hike to Stari grad (Old castle above Kamnik) despite the low temperature. We gathered in front of the local secondary school, went past the health centre and continued to the top of the hill. There, we made a couple of group photos and warmed ourselves with hot drinks while having a great time socializing.

We absolutely must mention another December activity. On Friday, 28th December, a few of us went ice-skating. We enjoyed it despite our different competencies. It was fun!

Written by Mojca Ogrin

Predavanje: Uravnotežena prehrana pri športni dejavnosti

Ker prehrana močno vpliva na naše življenje ste lepo vabljeni, na
BREZPLAČNO predavanje: Uravnotežena prehrana pri športni dejavnosti


Predavanje bo v soboto 19. januarja ob 16:00 v Kamniku.


Vabljeni ste vsi naši člani, vadeči na vadbah TK UTRIP,  vaši najbljižji in še posebaj oseba, ki pri vas skrbi za prehrano.

Predavateljica Mila Terčelj

Predavanje bo organizirano v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Kamnik. Vodila ga bo Mila Terčelj, mag. diatetike in univ. dipl. inž. živilske tehnologije.

Na predavanju dolgem slabo uro, bo predstavljena:
– zdrava prehrana,
– prehrana športnika,
– prehrana mladega športnika,
– ženska triada in trada pri moških,
– pomen pravilnega vnosa hrane glede na telesno aktivnost,
– ter ostale, vam zanimive tematike.

Predvanje ne bo zgolj “predavanje”, ampak je namen usmeriti v diskusijo in odgovarjanje na vaša vprašanja, katera si morda že dalj časa zastavljate glede prehrane.

 


Rok prijave je četrtek 17. januar.
Prijavljeni boste obveščeni o točni lokaciji naknadno, saj je odvisna od števile prijav.

Prijavite se preko e-pošte: info@tk-utrip.si
Za prijavo napišite: vaše ime in priimek, kontakt in število prijavnih mest.

Število mest je omejeno, zato pohitite!

Povezava do FB dogodka (klik).


Upamo, da vam je tematika zanimiva in da se vidimo v velikem številu!

TK UTRIP
“Kjer vsak šteje!”

Decembrski UTRIP – dogodki

December je čas veselja in druženja, zato smo v klubu poskrbeli, da nam in vam v decembru ne bo dolgčas ter pripravili 4 dogodke.


Prednovoletni pohod na Stari grad (klik)

V nedeljo, 16.12. 2018, bo organiziran prednovoletni pohod na Stari grad. Namen tega dogodka je DRUŽENJE, zato se ne obremenjujte s tempom hoje.


Zbor
bo pred srednjo šolo, od kjer se bomo skupaj odpravili proti Starem gradu. Pot bo izbrana na podlagi vremenskega stanja.

Vabljeni vsi člani kluba, prijatelji, sponzorji in vsi ostali, ki bi se želeli malo “premigati” in uživat v dobri družbi na svežem zraku!

 

Potrdite prihod na dogodku & povabite svoje bližnje ter prijatelje! Več nas bo, bolj bo veselo!


Začuti UTRIP Kamnika! (klik)

V okviru projekta “Spodbujanje obiska in utripa v mestnem jedru Kamnika v decembru” bomo organizirali dogodek, katerega bomo izvedli vse skupaj 3-krat.

 

Kaj❓ Športno-kulturna animacija otrok v centru Kamnika

Kdaj❓ 8., 15. in 22. december od 14:00 do 16:00

Kje❓ Glavni trg, Kamnik – zbor pri klubski stojnici

 

Dogodki bodo namenjeni za vse otroke. V primeru, če bo otrok star manj kot 6 let, mora biti v spremstvu tudi en starš/skrbnik otroka.

Zbrali se bomo pri klubski stojnici na glavnem trgu, pohod bo pa potekal na tri točke in sicer:
1. Mali grad
2. Grad Zaprice
3. Keršmančev park

Za vsako točko (v naključno vrstnem redu) bomo porabili približno 40 minut.
Ogled točk bo potekal preko igre, zabave, na aktiven in otrokom primeren način ter obenem bodo izvedeli razne zanimivosti v povezavi z oglednimi točkami. Po ogledu vsake točke, se vrnemo na zborno mesto in nato štartamo do nove. Torej tudi tisti, kateri ne morete priti na dogodek ob 14h, se nam lahko pridružite kasneje!

Zagotovljeno bo tudi za varnost z dovoljšnjim številom trenerjev in animatorjev.

Za vse udeležence bomo poskrbeli s toplim brezplačnim napitkom, katere bodo lahko vzeli na stojnici na zbornem mestu.


Lepo vabljeni, da se nam pridružite v čim večjem številu ter skupaj naredimo december čaroben!